Cabinet Oncologie

Activitatea din compartimentul de oncologie medicală și îngrijire paliativă se desfășoară în conformitate cu decizia “Bordului Tumoral”. Activitatea acestui compartiment a fost apreciata de Societatea Europeana de Oncologie Medicala, obtinandu-se titlul de “Centru de integrare a Oncologiei Medicale cu Ingrijirile Paliative”.

Pacienții cu boli oncologice avansate sunt diagnosticați in sectia de chirurgie, urologie sau nefrologie si tratati medical in compartimentul de oncologie medicala. Problemele legate de ingrijirile paliative sunt discutate  în echipa de ingrijiri paliative formata din oncologul medical cu competenta in ingrijiri paliative, psiholog, kinetoterapeut, asistenta medicala. Ingrijirea paliativă se acorda in spital până când pacientii sunt direcționați către un spital pentru boli cronice, un hospice sau pacienții pleacă acasă. La domiciliu, aceștia sunt supravegheați și tratați de unitatea de îngrijire la domiciliu a hospice „Casa Sperantei”.

Ingrijirile de sfarsit ale vietii care pot surveni uneori relativ rapid, care nu permit transferul bolnavului in hospice, se acorda in sectia din spital unde a fost diagnosticat bolnavul in stare terminala de catre echipa de ingrijiri paliative si medical curant de pe sectia unde se afla pacientul.

UNITATE ACREDITATA

EUROPEAN SOCIETY FOR MEDICAL ONCOLOGY

 

MEDIC

CSI.Dr. Alexandru Calin Grigorescu
Researcher degree I
Habilitate Doctor
Doctor in stiinte (PhD)
Medic primar oncologie medicala (Medical Oncology Consultant)
Competenta bronhologie (Competence in Bronchology)
Competenta in ingrijiri paliative (Competence in palliative care)