Loading...
  • Calea Grivitei nr. 4, Sector 1, Bucuresti, 010731

Platforma online de consultatii medicale la distanță

Platforma online de consultatii medicale la distanță


Primăria Capitalei a lansat marți 17 martie o platformă de consultații online gratuite pentru spitalele din administrare. Astfel, locuitorii Capitalei se pot adresa online medicilor, care îi vor evalua medical de la distanță și le vor răspunde la întrebări. Prin această platformă se asigură și un prim triaj al pacientului și se poate evita deplasarea la spital.

Accesati platforma aici: https://pacient.assmb.ro/solicita-evaluare/

În prima fază, din platformă face parte Spitalul Colentina, dar va fi extinsă în zilele următoare la toate spitalele din administrarea Primăriei Capitalei, potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei. ACEST SERVICIU ESTE PENTRU PACIENTII CARE AU FOST INTERNATI LA SPITALUL COLENTINA SI VOR SA RECONTACTEZE SECTIA DE PE CARE AU FOST EXTERNATI PENTRU SFATURI. Pentru a beneficia de o consultație online, pacienții accesează https://pacient.assmb.ro , introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documente medicale (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital, șamd.). Mai departe, selectează specialitatea și medicul, apoi introduc datele personale și cele de contact.

Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri. Astfel pacientul primește informații personalizate în urma cărora va știi ce are de făcut cu exactitate. “Vă recomandăm din tot sufletul să folosiți aceste platforme înainte de a lua decizia de a vă duce la spital. Trebuie să fim cu toții responsabili și să încercăm să nu aglomerăm unitățile medicale atunci când nu este cazul”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Capitalei.

Proiectul este realizat prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București, în parteneriat cu Medicentrum și Lite Microsystems.